Auteur:

Gepubliceerd op: 19-12-2023

2024 is een verkiezingsjaar: de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen zijn gepland op 9 juni 2024. De lokale en provinciale verkiezingen staan op 13 oktober 2024 in de agenda.

Voor deze verkiezingen ontvangt een deel van de Vlamingen een (duplicaat van de) oproepingsbrief via de digitale brievenbus in Mijn Burgerprofiel. Het gaat hier over de inwoners van de 38 steden en gemeenten die vandaag deelnemen aan het Gemeente-zonder-Gemeentehuis-project “Burgerloket”. Zij ontvangen ook nog de oproepingsbrief via de post.
 
Dankzij die digitale oproepingsbrief krijgen zij op een eenvoudige en veilige manier toegang tot de kiesgegevens die ze nodig hebben om hun stem uit te brengen. Laagdrempelige digitale communicatie, efficiëntie, privacy en gebruiksgemak staan hierbij centraal.
 
Ook jouw lokaal bestuur kan de digitale oproepingsbrief aanbieden. Naast de 38 lokale besturen die deelnemen aan het project zijn ondertussen ook al meer dan 40 andere steden en gemeenten aangesloten. Wil jouw lokaal bestuur de digitale oproepingsbrief aanbieden? Het volstaat om naast een aansluiting op de MAGDA-documentendienst, een beperkt implementatietraject zonder extra ontwikkeling op te zetten met de leverancier van jouw softwarepakket. Geef een seintje aan de contactpersoon bij jouw leverancier:

Het Burgerloket Verkiezingen is het resultaat van interbestuurlijke samenwerking tussen 38 Vlaamse steden en gemeenten, FOD Binnenlandse Zaken, ABB, Digitaal Vlaanderen, de gemeentelijke softwareleveranciers, VVSG, Burgerzaken Vlaanderen en het Stedenfonds.
 
Dit project Burgerloket werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.

Je vindt dit bericht ook op burgerzaken.vlaanderen.

Lotte Van Liefde