Auteur:

Gepubliceerd op: 23-04-2024

De lokale vrijetijdsmonitor ontsluit sinds 2018 om de drie jaar gegevens over het vrijetijdsbeleid van de Vlaamse steden en gemeenten. 

De data die je als gemeente aanlevert, zijn een unieke en belangrijke bron van informatie. Via een vereenvoudigde vragenlijst kun je een helder beeld scheppen van jouw vrijetijdsaanbod, inzet van vrijwilligers, participatie en infrastructuur.

De vrijetijdsmonitor combineert ze in de achtergrond met de informatie uit allerlei databanken met cijfers over de vrijetijdsbeleving en invulling bij lokale besturen. Diverse sectororganisaties, koepelfederaties en de Vlaamse en de federale overheid leveren data aan. Samen met de cijfers uit de gemeenten zorgt dit voor een waardevol en accuraat beeld van het lokale vrijetijdslandschap in Vlaanderen.

De mensen achter de vrijetijdsmonitor werkten aan de planlast: minder vragen én eenvoudiger registreren. Vanaf nu kan je indien gewenst vanuit één gebruikersrol in de registratietool gegevens invoeren én bevestigen. 

Registreer je voor 31 mei

Je kan ook vooraf nog even de handleiding doornemen.

Blijf je met vragen zitten? Contacteer een medewerker van de lokale vrijetijdsmonitor via vrijetijdsmonitor@vlaanderen.be

Henk Keygnaert