persoonsgerichte zorg dementie
Projectoproep Iedereen Telt!

Auteur:

Gepubliceerd op: 22-12-2023

Is je zorgorganisatie klaar om een versnelling hoger te schakelen en zich bijkomend te engageren voor persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie? Het pilootproject Iedereen Telt! is daarvoor een unieke gelegenheid. Er is steun en begeleiding door de Vlaamse overheid en het Expertisecentrum Dementie.

De Vlaamse overheid en het Expertisecentrum Dementie zetten in op het vergroten van het aantal organisaties dat persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie in hun werking integreert. Er start een nieuwe piloot en daarvoor zoeken ze 30 deelnemende zorgorganisaties. Het doel van dit traject is het testen, promoten en duurzaam inbedden van goede praktijken. De eerste reeks van 15 trajecten gaat van start in het voorjaar van 2024, gevolgd door een tweede reeks in het voorjaar van 2026.

Het piloottraject biedt de mogelijkheid om gedurende 20 maanden actief betrokken te zijn bij het invoeren van persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie. Als deelnemend lokaal bestuur krijg je de kans om ambassadeur te worden voor persoonsgerichte zorg in jouw gemeente. Het traject biedt niet alleen financiƫle ondersteuning, maar ook begeleiding van ervaren experts op het gebied van dementiezorg. Samen kunnen we het verschil maken en een meer inclusieve en ondersteunende omgeving creƫren voor mensen met dementie en hun naasten.

Infosessies op 24/1/24 en meer info.  Indiening dossier voor 12/2/24.

Mike Deschamps